Başkan Abanoz-12 Kasım Düzce depreminin 22. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akçakoca Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Tuğrul  Abanoz, Düzce’nin kaderini değiştiren 12 Kasım Düzce depreminin 22. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Depremde hayatını kaybedenler vatandaşlar için başsağlığı dileyen Başkan Tuğrul Abanoz, depremin yıkıcı etkisinden kurtulmanın tek yolunun ise bilinçli ve tedbirli olmak olduğunu hatırlattı

Başkan Abanoz " Türkiye’nin jeolojik yapısı ve Düzce’nin önemli fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Deprem tehlikesi ile her zaman karşı karşıyayız. Depremin yıkıcı etkisinden kurtulmanın tek çaresi de bilinçli ve tedbirli olmaktır. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin üzerinden 22 yıl geçti. Yaşanan acılar hala dün gibi hafızalarımızda. Yüzlerce vatandaşımızın ölümüne,  neden olan bu felaket yüreğimizi yakan büyük bir acıydı.

Niteliksiz yapılaşmanın en vahim sonuçlarını depremlerde yaşadık. “Deprem öldürmez, bina öldürür” sözünü asla unutmamalıyız. Önemli olan yaşanan doğal afette, kayıpları en aza indirmek ve yapılarımızı daha sağlıklı inşa etmektir. Hepimize düşen görev, yapılacak tüm binaların kanun, tüzük ve yönetmeliklerinin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamaktır.

12 Kasım Düzce depreminin 22 inci yıldönümünde böyle bir acının bölgemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum”dedi

12 Kasım depreminde Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da toplam 710 kişi hayatını kaybederken 2.678 kişi de yaralandı.

Düzce ve Genelinde Her İki Depremde  ise 1023 kişi hayatını kaybetti

Düzce ve Kaynaşlı Depreminde Düzce Dışında Olanlar İse ,Toplamda 287 kişi hayatını kaybetmiştir

Kaynak: Araştırmacı Yazar ve Gazeteci İbrahim Tuzcu Düzce Deprem Şehitleri Kıtabından