Sedaş Çalışanları O Çaycı'ya Cevap Verdiler

 

SEDAŞ’a zam şoku: Çaycı böyle protesto etti  haber başlığı ile Bolu'da bir çay işletmecisi yaptığı kampanyada vatandaşa çayın 2 lira olduğunu belirterek, SEDAŞ personeline ise 5 liraya sattığını açıklaması üzere, Sedaş çalışanları bir açıklama yaptı.Sedaş çalışanları kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade ettiler

 

 "Sedaş işçisi

Kar,yağmur,boran,tatil,düğün,bayram seyran bilmeden gece gündüz demeden karanlıkları aydınlatmaya çalışan siz evinizde sıcacık ailenizle otururken onlar kelle koltukta eve ekmeğini huzurla götürebilmeyi diler.

Sen kahve de çay beş lira dediğin o işçiler o soğukta o direkte ayağı kayıp düşerse çocuklarını bir daha göremeyecek belki de sadece gözleriyle bakabilecek o şekilde yatarak ömrünü tüketecek kişilerdir. Sen çay ocağında sıcacık oturup sedaş işçisine çay beş lira dersin sanki sana gelen o fatura sedaş işçisine gelmemiş gibi o zammı sanki o garip askeri ücretli sedaş işçisi yapıyor gibi sedaş işçisine beş lira der sevinirsin.

Ama ben hiç unutmayacağım bu yazanı ve yazıya sevinip paylaşanı. çünkü o sedaş işcisi ıspartada bebeler üşüdü deyip koşarak o bölgeye gitti hatta tüm dağıtım da çalışan edaş işçisi koştu biz karanlıkları aydınlatmaya yine koşacağız çünkü biz gözleri camda ışığı bekleyen bir çocuğun mutluluğuna talibiz. Bu iş para değil önce gönül işi anlamak isteyene tabi. biraz içimizde birikenleri aktaralım dedik.

Ha artık yolum düşerse oraya beş değil bedava versen de içmem çayından ve buna sevinenler sizinde içmem çayınızı sizin olsun çayınız çorbanız sizin olsun biz helal lokmamizi yer evimizde içeriz çayımızı..