İl Müftüsü “Ramazan Ayı Özel Vaaz ve İrşat Programında” Akçakoca’daydı

Bu bağlamda İl Müftüsü Selami Emen’in büyük bir ilgiyle takip edilen Ramazan ayı teravih öncesi özel vaaz ve irşad programının 19 Haziran 2015 tarihindeki durağı Akçakoca İlçesi idi.

Emen, ilk olarak Akçakoca İlçe Müftülüğü tarafından, Sky Tower Otel’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, İlçe Müftüleri, resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ulusal ve yerel basın temsilcileri, Akçakoca'da görev yapan din görevlileri ve emekli din görevlilerinin katıldığı iftar programında İl Müftüsü Selam Emen, birlik ve beraberliğin önemine değinerek bu beraberliğin her zaman sürmesi dileğinde bulundu.

İftar sonrası Akçakoca Merkez Cami’nde vaaz eden İl Müftüsü Selami Emen, din kardeşliği, birlik ve beraberlik konusuna değindi. Kulluk vazifesinin, Allah’a karşı olan görev ve sorumlulukları yerine getirmenin önemine dikkat çeken Emen, bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu hatırlatarak asıl önemli olanın düşmanlık etmek değil, insanlığı kazanmak olduğunu ifade etti.

“Müslüman, Müslümanın kardeşidir” hadisini eksene alarak geniş bilgiler aktaran İl Müftüsü Selami Emen, Allah katında değerli olanın birbirleriyle herhangi bir yakınlığı olmayan kişilerin kardeşliği olduğunu dile getirdi.