2022 Avrupa Güreş Şampiyonası başladı

37 ülkeden 375 sporcunun madalya mücadelesi vereceği 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası başladı

Güreşin en büyük organizasyonlarından biri olan Avrupa Şampiyonası, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başladı. Geçen yıl yapılan Tokyo Olimpiyatları'nın ardından güreşte ilk önemli şampiyonada heyecan, 3 Nisan’a kadar devam edecek.

Türk Milli takımımız 2022 Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar ve erkekler serbest stil ile grekoromende toplam 30 milli sporcu madalya mücadelesi veriyor. Bu turnuvaya 37 ülkeden toplam 375 sporcu katılıyor. Erkekler serbeste 135, grekoromende 155, kadınlarda ise 85 güreşçi mindere çıkacak, ilk 3 arasına adını yazdırmak için ter dökecek.

1925’TEN GÜNÜMÜZE

Bu arada Avrupa Güreş Şampiyonaları genelinde grekoromen 69, erkekler serbest 65, kadınlar ise 23’üncü kez mindere çıkacak. Bu önemli şampiyona grekoromende ilk olarak 1925, erkekler serbest stilde ise 1929 yılında yapıldı, sadece 1. ve 2. Dünya savaşları döneminde şampiyona düzenlenmedi. Kadınlar ise ilk kez Avrupa Güreş Şampiyonasında 2000 yılında mindere çıktı.

2 SPORCUMUZ BRONZ MAÇINA ÇIKACAK

Şampiyonanın ilk gününde Türk sporcular 5 sıklette mindere çıktı, iki sporcumuz bronz madalya maçına çıkma hakkı kazandı, 1 güreşçimiz ise repesaj için bekliyor.

79 kg’da Muhammet Akdeniz, önce Moldovalı Stanislav Novac'ı 6-0, çeyrek finalde de Fransız Safedine Alekma'yı 5-3 yenerek yarı finale yükseldi U23'te Avrupa Şampiyonu olan Yunan Georgios Kougıoumtsidis’e kaybeden sporcumuz, Letonyalı Alans Amirovs ile bronz maçına çıkacak.

65 kg’da Münir Recep Aktaş Fransız Quentin Sticker'i 11-0 yendi, ardından olimpiyat 2.si, Dünya Şampiyonu Azeri Hacı Aliyev'e 12-6 yenildi. Azeri güreşçi finale yükselince sporcumuz, repesajda bronz madalya için Moldova’dan Sacultan ile karşılaşma hakkı kazandı.

70 kg’da Selahattin Kılıçsallayan Avrupa 3.sü Ermeni rakibi Armen Andreasyan'a 3-1 yenildi. Ermeni güreşçi finale yükselirse güreşçimiz repesajda Alman Kevin Henkel ile karşılaşacak. Rakibini yenerse bronz Madalya için Moldovalı Nicolai Grahmez ile karşılaşacak.

57 kg’da Muhammed Karakuş Ermeni Manvel Khandrsrtsyan'a 14-4 yenildi ve madalya şansını kaybetti.

İKİNCİ GÜNDE (SALI) 5 SPORCU MİNDERE ÇIKACAK

61 kg’da Süleyman Atlı, Gürcü T.Vanishvili/ Macar Gamzat Khalidov galibiyle.

74 kg’da Soner Demirtaş, İsrailli Mitchel Finesilver ile, kazanırsa İtalyan Frank Chamizo Marques/Gürcü G.Sulava galibiyle karşılaşacak

86 kg’da Osman Göçen İngiliz Eslami ile, rakibini yenerse Bulgar Magamaev ile karşılaşacak.

92 kg Feyzullah Aktürk Avusturyalı Greil ile, kazanırsa Moldovalı Rubaev ile karşılaşacak

125 kg’da Taha Akgül Surp Magomed Nurosulov/Avusturyalı Ludesher galibiyle karşılaşacak.

Bu arada bütün müsabakalar, UWW Unitedworldwrestling.com sitesinden canlı olarak takip edilebiliyor.

Salı gününden itibaren yarı finaller 17.45’ten itibaren Finaller ise 19.00'dan itibaren TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak.