İGM KOMİSYON VE ENCÜMEN ÜYELERİNİ SEÇTİ

 

İl Genel Meclisi (İGM), 2022 Nisan ayı 1 inci birleşiminde bir araya gelerek, İl Encümen üyelerini ve komisyon üyelerini seçti.

İl Genel Meclisi (İGM), Nisan ayı 1 inci birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem GÜNAL başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10 uncu maddesinin(J) ve 25 inci maddesi gereğinde İl Encümen üyeleri seçimi yapıldı.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimde, Hasan ERGİN, Hüseyin YILGIN ve Muhterem BALTACI oy çokluğu ile il encümen üyeliğine seçildiler.

Komisyon üyeliği seçimine geçildi. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10 uncu maddesinin (J) bendi ve 16 ıncı maddesi gereğince ihtisas komisyonlarının üyelerinin seçimi gerçekleşti. Önce zorunlu 4 komisyona üye seçimi yapıldı. Daha sonrada 2 komisyon daha oluşturularak, bu komisyonlara üye seçimleri yapıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu ve Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu üyeleri seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Çiğdem GÜNAL, Şaban ARSLAN, Dursun AY, Fazlı KOÇ,Mustafa ÖZLÜ,Muhterem BALTACI ve Ömer YAMAN

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Hasan AKTÜRK, Osman İLHAN,Hasan ERGİN,İbrahim KELEŞ,Sinan CUMUR,İsmail ARSAL ve Ergin ÖZENSEL

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu; Mustafa EZER,Şükrü SERT,Hüseyin YILGIN,Musa KÜÇÜK ve Nazmi ÇAKIROĞLU

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Fazlı KOÇ,Necmi KURT,Dursun AY,Şaban ARSLAN ve Muhterem BALTACI

Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu; Musa KÜÇÜK,Hasan ERGİN,Mustafa EZER, Necmi KURT ve Nazmi ÇAKIROĞLU

Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu; Mustafa ÖZLÜ,Hüseyin YILGIN,Şükrü SERT,Hasan AKTÜRK ve Ömer YAMAN oy çokluğu ile seçildi.

Encümen ve Komisyon üyeleri bir yıl görev yapacaklardır.

Gündemin 6 ıncı maddesi5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. Maddesi gereğince, İl özel idaresinin bir önceki yıl(2021) gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturun Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor,İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21.maddesi gereğince Denetim Komisyon Başkanı Şükrü Set tarafından meclisin bilgisine sunuldu.

Nisan ayı toplantıları 5 gün devam edecektir.