U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Çankaya Üniversitesi

U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Çankaya Üniversitesi Oldu.Temsilcimiz Düzce Atletik 5.6 cılık maçında Emlak Konuta 75-64 mağlup oldu turnuvayı Türkiye 6.olarak tamamladı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, final müsabakasında Timur Arslan Koleji’ni 70-50’lik skorla mağlup eden Çankaya Üniversitesi şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmaları TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve TBF yetkilileri takip etti.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Trabzon’un yaptığı U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar Hayri Gür Spor Salonu ve Hasan Polat Spor Salonu’nda oynandı. Hayri Gür Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Çankaya Üniversitesi şampiyonluğa ulaşırken, Timur Arslan Koleji ikinci ve Atlas Tigers da üçüncü oldu.

U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Işık Su Güven (Çankaya Üniversitesi) en değerli oyuncu seçilirken; Azra Erçelik (Atlas Tigers), İlayda Derman (Bellona Kayseri Basketbol), Irmak Karaca (Timur Arslan Koleji), Melike Nur Gürbüz (Düzce Atletik) ve İrem Başak (İstanbul Basketbol Feneri) en iyi beşte yer aldı.

Turnuvada ayrıca Semanur Demir (Düzce Atletik) sayı, Melike Nur Gürbüz (Düzce Atletik) asist ve top çalma, İrem Başak (İstanbul Basketbol Feneri) ribaund ve blok istatistiklerini ilk sırada tamamladı.

U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.