Yığılca’dan deprem bölgelerine yakacak sevkiyatı

Depremde evlerini kaybederek dışarıdan kalan vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak üzere Yığılca ilçesinden odun sevkiyatı devam ediyor.

İlk olarak ilçeden çıkan 7 tır Adıyaman Merkez ve Tut, Gölbaşı, Besni, Kahta ve Samsat ilçelerine ulaştırıldı.

 

Yığılca ilçesi 39 köy ve 4 mahalledeki birlik ve beraberliğin ardından depolarda toplanan odunların sevkiyatına bugünde devam ediliyor.

İlçeden bugün 3 tır yakacak odun Afad ekiplerinin yönlendirmesi sonrası depremzedelere ulaştırılacak.

Karşılık beklemeden evindeki yakacak odunu depremin hissedildiği bölgelere göndermek isteyen vatandaşlar, “Bizler Düzce depremini en iyi yaşayanlardanız. Depremin acıları daha dün gün gibi hafızamızda iken o bölgelerde depremi yaşayan vatandaşlarımız iyi anlıyoruz. Tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan bu deprem bizimde canımızı yaktı. Devlet Millet el ele bu yaraları sarmaya gayret edeceğiz” dediler.

Tırların yüklenmesi ve köylerden gelen odunların sevkiyatında çalışan Özgür Uğurlu, “Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Herkes evinin altındaki kışlık odunlarını depremzede vatandaşlara gönderiyor” dedi.

Organizasyon için büyük çaba sarf eden MHP ilçe Başkanı Hasan Daşsın, “yüklenen 9. Tırımız. Allah nasip ederse bu odunları depremzedelerimize ulaştıracağız. Köylere çıktığımızda evinin altındaki yakacağı hiç düşünmeden veren analarımızdan, atalarımızdan, büyüklerimizden Allah razı olsun. Allah tez zamanda yaraları sarmayı nasip etsin” dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, “Devlet Millet el birliği çok şükür baya yok aldık. Oraya giden yardım tırlarımızda şuna şahit olduk. 1 aracımız ücretsiz ekmek çıkaran fırına, 1 aracımız mezar tahtası yapılmak üzere, diğer araçlarımız ise ısınma ihtiyaçları için ayrıldı. İlk sevkiyatımız Adıyaman ve ilçelerine gitti. Bu araçlarımız ise Kahraman Maraş’a gidecek diye düşünüyoruz. Özellikle bir köyümüzde yalnız yaşayan bir annemiz bana 1 aylık yakacak bırakın gerisin alın götürün dedi. 39 köy 4 mahalle, kamu kurumları, köylülerimiz, kooperatiflerimiz, derneklerimiz, ilçe başkanlarımız hepimiz buradayız” dedi.

Ahmet Alkan