ÖZEL DÜZCE MİMAR SİNAN TEKNOLOJİ KOLEJİ ÇEKYA YOLCUSU

Düzce'mizin ilk ve tek okulu olan “ÖZEL DÜZCE MİMAR SİNAN TEKNOLOJİ KOLEJİ” öğrencileri Erasmus Plus projesi kapsamında 3 Ağustos tarihinde Çekya'nın Prag kentine gidiyor.

16 öğrenci, 4 öğretmenin katılım sağlayacağı program 3 Ağustos - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu süreçte öğrenciler çeşitli fabrika ve işletmelerde staj faaliyetinde bulunacaktır. Bu staj çalışmaları sayesinde öğrencilerin teknolojideki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı olacaktır. Ayrıca öğrendikleri yeni gelişmeleri ve bilgileri ülkemizde de uygulama imkanı olacaktır.

Staj programı dışında öğrenciler Prag kentinde ve çevre kentlerde kültürel faaliyetlerde de bulunacaktır. Bu projede kendilerine destek olan okul kurucuları Maksut Balta ve Mehmet Doğan, okul müdürü Ahmet Koçbay'ı makamında ziyaret ettiler. Okulun kurucularından Maksut Balta öğrencilere yaptığı konuşmada; "Dünyada gelişmekte olan teknolojileri yerinde öğrenip incelemeniz için sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Sizler de bizim bu desteğimizi boşa çıkartmayın. Dünyadaki gelişmeleri iyi izleyin, iyi takip edin.

Gittiğiniz şehirlerde çalışmalarınızda örnek olun. Ülkemizi ve okulumuzu çok iyi bir şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz." diyerek öğrencilerimize başarılar diledi.