BAŞKAN ABANOZ’DAN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

 

Akçakoca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz,11 Eylül’de başlayacak olan 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonuyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Abanoz Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerinde bulunarak mesajına şu şekilde devam etti; “Sevgili hemşehrilerim, kıymetli çocuklarımız. Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Yeni umutlar, yeni adımlar ve atılımlarla eğitim çatısı altında hep birlikte güç birliği yapacağımız bir dönemi daha karşılıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin yoluna ışık olmak beşeri ve mesleki değer ve becerilerini geliştirmek için öğrencisi, velisi, öğretmeni, idarecisiyle eğitim camiamıza hayırlı olmasını dilerken,duygu ve düşüncelerle 2023-2024 eğitim öğretim yılımızın önce öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılı ve verimli bir yıl diliyorum.

PARASI OLMAYAN OKUMASIN....

Memleketin hali içler acısı,durum aynen de böyle.Vatandaşa;"parası olmayan okumasın" demek isteniyor..

OKULLAR AÇILIYOR.

"Memleketin neyi var,herşey tıkırında"diyenler okul alışverişi yapınca kazın ayağının öyle olmadığını görüyor.Gerçeklerle yüzleşmek ağır gelir bazen.Utancından mı, tükürdüğünü yalamamak için mi bilinmez "gık" bile çıkarmıyor...

Tişört ler 400,450 TL 
Sweatshirt 500,550 TL 
Pantolon 500,550 TL 
Okul çantası 500 TL 
Öğrenci başına iki tişört,iki pantolon bir sweatshirt,bir çanta tamı tamına kırtasiye hariç 2 bin 800 TL.
Asgari ücrette geçinen bir ailenin liseye giden iki çocuğu 5 bin 600 TL sadece okula başlamadan önceki  masrafı.Servis, harçlık, kırtasiye daha hesaba katılmadı bile.

MAAŞ GİTTİ....

Kira, doğalgaz,mutfak,temizlik,pazar masrafını da hesaba katmadık.Velilerin boynu bükük,kara kara düşünüyor."Yaptık bir hata"diyorlar ama iş işten geçmiş durumda.Şimdi; Çocuklarımız üzerinden bizleri sömürenler,fırsatçılar fiyatları bir kez daha gözden geçirmeli,ya da şehrin yetkilileri,milli eğitim kurumları,okul aile birlikleri kıyafet  konusunda alternatif üretmeli.

Akçakoca'da "iki" yerde satılan kıyafet , kısmi rekabet başlatsa da yeterli değil.Ne diyelim...?Allah herkesin yardımcısı olsun..Memleketin,vatandaşın halini bilipte,"Tükürdüğümü yalamam" deyip,gıkını çıkarmayanlara,kılını dahi kıpırdatmayanlara  yazıklar olsun.

2023/2024  eğitim ve öğretim yılı kutlu olsun.Tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz