VEKİL TALİH ÖZCAN,AMBULANS EKSİKLİĞİ DE GİDERİLECEK

 

DÜZCE’YE 85 HEKİM KADROSU AÇILDI

Bu kapsamda vekil Talih Özcan ,Sağlık Bakanlığı, 112. Dönem Hizmet yükümlülüğü doktor kadro tahsis sonuçlarına göre Düzce’ye 85 hekim kadrosu açtığını duyurdu. Bu hekimlerden dokuzunun ise uzman hekim olması ayrıca sevindirici oldu. CHP’li Özcan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı. Düzceli vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği ve acil ihtiyaçlarından birisi olan sağlık hizmetlerindeki eksiklikler konusunu gündeme getirip Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya taleplerimizi iletmiştik. Düzce gibi hem jeopolitik konumu çok önemli olan hem de büyük felaketler yaşadıktan sonra il olarak hızla nüfus artışı yaşayan bir kentte, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanabilmesi acil çözülmesi gerek bir konuydu. Sevindirici haberi sonunda aldık. Düzce ve ilçelerine hekim kadrosu açılması herkesi memnun eden bir haber oldu. Bu sayede günlük bakılan hasta sayısı daha da yukarılara çıkacaktır. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya da Düzce’ye kadro verilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz.

ŞİMDİ SIRADA YATAK SAYILARI, PET GÖRÜNTÜLEME VE IŞIN TEDAVİSİ VAR

Özcan, Düzce’nin hekim açığı dışında sağlık alanındaki bazı ihtiyaçlarının da kısa vadede çözülmesini bekliyoruz, açıklamasında bulundu. Özellikle çocuk hastalıkları ünitesi, kadın doğum ünitesi ve onkoloji hastaları ünitesindeki yatak eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor diyen Özcan, bunun yanında yine çok önemli konulardan birinin ise Pet/CT görüntüleme ve ışın tedavisi hizmetlerinin sağlanması olduğunu ifade etti. Özcan şöyle devam etti: Bu hizmetlerden yararlanmak için vatandaşlarımız çevre illere sevk edilmek zorunda kalıyordu ve hem kendileri hem aileleri büyük zorluk yaşıyorlardı. Ya hastanelere bu cihazların yeterli sayıda temin edilmesi ya da görüntüleme ve ışın tedavisi özelinde merkezlerin açılmasını umuyoruz. Bu konuyu da takip edeceğiz.

AMBULANS EKSİKLİĞİ DE GİDERİLECEK

Özcan, Özellikle Gölyaka, Çilimli ve Yığılca ilçelerimizde ambulans ihtiyacıyla ilgili vatandaşlarımızdan çok fazla talep aldığını ve konuyu yakın takip ettiğini ve girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Bu ayın başında bu ihtiyaçlarımızla ilgili de sevindirici gelişmelerin yaşandığını belirten Özcan, Çilimli ve Yığılca ilçelerindeki acil müdahaleler için gerekli olan 112 acil servis hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü onayıyla uygulamaya konulduğunu söyledi. Özcan açıklamasını şöyle tamamladı:

Duyumlarımıza göre, Gölyaka ilçemiz için de ihtiyaç olunan 112 acil servis hizmetinin çok geçmeden gerekli bölgeye yerleştirileceği belirtiliyor. Hamaset ve popülist siyaset yapmak için milletvekili olmadım. Düzce’nin ve Düzcelilerin hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu yaşaması için çalışıyorum. İyi yapılan işlere iyi, kötü yapılan işlere ise karşı çıkmak benim ilkesel tutumumdur. Taş üstüne taş koyana teşekkür edeceğim, ancak vatandaşların gözünü boyama hırsıyla ve başka hesaplar için yapılan veya yapılacak işlerle ilgili gerçekleri anlatmaktan geri durmayacağım. Ülkemiz zorlu yıllardan geçiyor. Covid belasında, Maraş depremlerinde binlerce insanımızı kaybettik. Devletler kaybettiğimiz insan sayısının azlığıyla değil yaşattıkları insan sayısının çokluğuyla övünmelidirler. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözü de bunu ifade eder.