Valilikten açıklama: Adının yaşatılması son derece anlamlıdır

15 Temmuz Şehitleri Lisesi olarak ismi değişen Düzce Lisesi mezunlarının verdiği mücadele başarı ile sonuçlandı. Bu sabah itibariyle okula yeniden Düzce Lisesi tabelası asılırken, valilikten süreçle ilgili açıklama yapıldı.  

Açıklamada, Düzce Lisesi Mezunlar Derneği tarafından “Düzce Lisesi” adının tekrar okullarına verilmesi için Valiliğe başvuru yapıldığı belirtilerek, "Düzce Lisesi’nden mezun, şehrimize mâl olmuş kişilerin ve kamuoyunun da beklentilerine cevap verecek şekilde “Düzce Lisesi” adının yaşatılması yeniden değerlendirilmiş,  İlimiz genelinde yapılan istişareler neticesinde bu yönde bir beklentinin olması da göz önünde bulundurularak, Valiliğimiz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli çalışmanın yapılması talimatı verilmiştir.  Hazırlanan komisyon kararı; Valiliğimizin isim değişikliği teklifi olarak Milli Eğitim Bakanlığına sunulmuş ve 21 Eylül 2023 tarihinde okul adının “DÜZCE LİSESİ” olarak değiştirilmesi Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

 

Ayrıca açıklamada,   MerkezTOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun adının değiştirilerek, “15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu”na dönüştürüldüğü, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un isminin ise “Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu”nda yaşatılmaya devam edileceği kaydedildi. 

Düzce Lisesi'ne adının geri verilmesi ile ilgili olarak, " Ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100. yaşını tamamlayan üç okuldan biri olan Düzce Lisesinin adının yaşatılması son derece anlamlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada başarılı gençler yetiştirecek okulumuzun ismiyle yaşayacak olması ilimize hayırlısı olsun." denildi.