BİR TÜRLÜ OLMUYOR

Gölyaka’da bulunan trilyonluk yatırım Efteni Otel metruk hale geldi. Otelin kurtulması için yeni bir umut ışığı doğdu. Düzce’ye gelen TÜRSAB Başkanı ve beraberinde ki heyet Düzce Valisi Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile birlikte oteli gezdiler. Ulusoy, oteli gezdikten sonra bazı yatırımcıları arayarak bilgiler verdi.

Daha sonra açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Bu bina milli servet, bu halinden kurtulması lazım. Az bir miktar para harcandığında hayat bulur. Çünkü taşların dili olsa konuşur ama nefes alırlar. Oranın yaşaması için işlemesi lazım. İşlemezse çürür. Bu bir avantaj Düzce için. İki arkadaşıma telefon açtım. Dosyaları bana verecekler bizzat alakadar olacağım. 220 kişilik bir otel. Orada çalışacak olan sayı 100 kişidir. 100 kişi dediğiniz zaman 500 kişiye iş vereceksiniz demektir. Ama etrafında bulunan diğer ürün satanlarla beraber 220 kişilik otelin kazandırdığı katma değer 2 bin kişiye denk gelir. Dolayısı ile canlılık olur. Bir otel de diğerini doğurur” dedi

Vali Ali Fidan ise, Efteni Otel’in kurtulması için çabalarının devam ettiğini belirterek “Biliyorsunuz kazı alanını gezdik. Aşağıda Efteni Otel’i gezdik. Şu anda metruk bir bina haline geldi. Bir takım çabalar var ancak şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak ben bir ışık görüyorum. Şimdiden bir şey demeyelim. Somut bir aşamaya geldiği zaman açıklarsak daha güzel olacak. Şimdiden dersek, şu oldu bu oldu diye bu hayal kırıklığına neden olacaktır. Sanki mesele çözülmüş gibi lanse edilecektir. Bunlar günübirlik çözülecek meseleler değildir. Ne zamandır bir değişik çabalar vardı. Halen var. Farklı arayışlarımız da var. İnşallah bir çözüm bulunur. Oraya önemli amaçla yapılan güzel bir tesis var. Termal turizm ve termal tesisler şu anda çok gündemde. Onun metruk olması bizi üzüyor. İnşallah o yeri Düzce’ye kazandıracağız” şeklinde konuştu.