VEKİL TALİH ÖZCAN: AKSU KÖYÜ’NDE ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR!

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında merkez üssü Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9’luk depremde, Gölyaka’daki Aksu Köyü’nde hasar gördüğü için yıkım kararı çıkarılan evlerin yerine yapılan konutlarla ilgili çarpıcı iddiaları meclis gündemine taşıdı.

ÖZCAN: AKSU KÖYÜ’NDE ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 22 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemeler sonucunda, Gölyaka İlçesi Aksu Köyü'nde yaşayan 7 ev depremde hasar gördü ve yıkıldı. Sonrasında ise devlet tarafından hak sahiplerine kırsal ev yapımına başlandı. Ancak bu evlerden sadece 3'ünün inşaatları devam ederken depremin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen, diğer 4 hak sahibinin evlerinin inşaatına başlanmadığı tespit edildi. Gerekçe olarak da faya yakınlık veya uzaklık konusunun bahane edildiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Özcan, burada bir çifte standart uygulanıyor dedi. 7 konuttan 3’ünün inşaatı bitme aşamasına gelmişken, diğer 4 konutun yapılmamasının nedenlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye soran Özcan, vatandaşlarımızın mağduriyetleri eşit ve adil bir şekilde giderilmelidir açıklamasında bulundu.

FAY HATTI YAKININDAKİ EVLERE ZEMİN ÇALIŞMALARI YAPILMAMIŞ

Özcan, yıkılan üç vatandaşın evlerinin inşaatları neredeyse tamamlanmışken, Düzce İl Özel İdaresi, evlerin imar durumuyla ilgili olumlu görüş bildirmesine rağmen diğer dört hak sahibinin evlerinin inşaatına henüz başlanmamış olması soru işaretleri yaratmıştır, ifadelerini kullandı. Hak sahiplerinin müracaatlarına rağmen resmi kurumlardan konuya ilişkin henüz yanıt alamadıklarını ifade eden Özcan, çarpıcı iddialarda bulundu:

“Yapılan araştırmalar sonucunda anlıyoruz ki, Aksu Köyü'nde devam eden 3 kırsal ev inşaatına, faya yakınlık veya uzaklık konusunda bir çalışma yapılmadan başlanmış, hatta zemin etüdü ile jeoloji çalışmaları dahi yapılmamış. Eğer yapıldıysa ilgili vatandaşlarımıza resmi kurumlarımızdan bir açıklama yapılması gerekir. Ancak eğer söz konusu iddialar doğruysa bunun sorumluları görevini kötüye kullanmışlardır ve suç işlemişlerdir. Derhal bu iddiaların şeffaf bir şekilde açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Böyle bir depremde, 7 konutta dahi bu yapılıyorsa eğer, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da neler yapılır düşünmek bile istemiyorum.”dedi