SU SORUNU BİTMİYOR

Su sorunu yaşanan İmriz Mahallesi'nde geçen yıl su getirme çalışmaları başlamıştı. Ancak Sedaş, suyun alınacağı kaynağa elektrik getirme izni vermeyince şanssız köy yine susuz kaldı. Düzce'nin bir çok köyü gibi Davutağa Köyü de su bolluğu içinde sıkıntısı çekiyor.
Yol sorunu da var
Akçakoca'ya 30 kilometre uzaklıktaki Davutağa Köyü'nün sorunu sadece su değil. Yol konusunda da büyük sıkıntı çeken köyde, ana yoldan İmriz Mahallesi'ne çıkan 3 km'lik yola hiçbir malzeme dökülmemiş olması köylülerin tepkisini çekiyor. Bu yol için bir çok kez yetkililere dilekçe verilmesine rağmen ilgilenen olmadığı yönünde şikayet ediliyor. Köylerle ilgili tüm hizmetlerden mahrum olarak Akçakoca'ya en uzak noktada yaşayan Davutağa köylüleri, sahile inecek alternatif yolun köylerinden geçtiğini, özellikle hafta sonu araç yoğunluğu yaşanan grup yolunun mutlaka yapılması gerektiğini belirtiyor.
Cumayeri'ne bağlanmak istiyorlar
Yol ve su hizmetlerinden yeterince yararlanamayan Davutağa adeta mahrumiyet bölgesinde yaşıyor. Akçakoca'ya uzak, Cumayeri ile ise sınır komşusu olan köy halkı, 2009 yılında Cumayeri'ne bağlanmak için müracaatta bulunmuş. Gerekçeleri ise kamu işlemlerini halletmek için kilometrelerce yol giderek eziyetten kurtulmak. Yazın hane sayısı 70'e çıkan, kışın ise 30 civarında olan Davutağa Köyü'nde hemen hemen her gün kamu kurumlarından biriyle işi olan köylülerin ulaşım sorunu da var. Köye araç olmadığı için imkanı olanlar kendi araçlarıyla, olmayanlar ise taksi tutarak ilçeye gitmek zorunda. Davutağa Köyü, tüm bu sorunları aşmak için Cumayeri'ne bağlanma talebinin dikkate alınmasını, yol ve su sorunlarının çözülerek mahrumiyet bölgesi olmaktan kurtarılmayı bekliyor.