BAŞKAN SİNAN DOĞAN DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

 

CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Sinan Doğan ,mesajında  şunları aktardı:Bölgesel kaynakların göz önünde bulundurularak hazırlanan bir kalkınma planının başarılı olma olasılığı çok yüksektir. 

Düzce ili tarım ve hayvancılık bakımından toprağı verimli coğrafi durumu elverişli bir bölgedir. Buna rağmen geçmiş dönemlere göre artan üretim maliyetleri yüzünden birçok aile çiftçiliği bırakmak zorunda kalmıştır.

Eskiden şeker pancarı, buğday, mısır, çeltik, fasulye yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin çoğu bu besin zincirindeki ürünleri; satış fiyatlarının düşük olması, üretim ve iş gücü maliyetlerin pahalılığı yüzünden bırakmak ya da kendi ihtiyaçları kadar üretim yapmak zorunda kalmıştır. Besin zincirindeki bu ürünler dışında bölgemizde tütün yetiştiriciliği de durmuştur. Fındık ve ceviz üreticileri de mahsulün satış fiyatlarının düşüklüğünden, iş gücü ve üretim maliyetlerinin pahalılığından şikâyet etmektedirler.

Tarım ve hayvancılığın desteklenmesinde büyük eksiklikler vardır. Tarım Bakanlığı'nın üretim destekleri için çiftçilere ödediği mazot ve gübre ücretleri yeterli değildir. İşçilik, üretim maliyetleri, pazara ulaşım, ürünün değerinde satışının yapılamaması gibi birçok faktör çiftçimizin belini bükmüştür.

Çiftçisi üretmeyen bir ülke daima dışarıya bağımlı kalır ve kalkınamaz.

"Saygıdeğer çiftçiler! Sizler hepimizin babasısınız, hepimizin efendimizsiniz. "
Gazi Mustafa Kemal Atatürk