BURHAN USTABAŞ TAN 19 MAYIS MESAJI

Akçakoca Chp İl Genel Meclis Üyesi Burhan Ustabaş Mesajında:

Tam 105 yıl önce bugün Aziz Milletimiz; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde milli mücadelemizin başlangıcı olarak binlerce yıl hiç unutulmayacak meşakkatli, bir o kadar kutsal sayılan bir yola çıkmış ve her yanı kuşatılarak işgal edilme planları yapılan canı feda edilesi vatanın bekası için bağımsızlık meşalesinin ateşini yakmıştır.

Milletimizin birliği ve beraberliğiyle ortak değerler etrafında buluşarak Samsun’da başlatılan bağımsızlık hareketi, tarihe gömülmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin başlangıcıdır. Bu ilk adımla yanan “Bağımsızlık Ateşi”; Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek, bütün vatan sathına yayılmış ve nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Aziz Milletimizin, bağımsızlığımız ve geleceğimizi korumak adına her yaştan insanıyla, kadını ve erkeğiyle verdiği bu büyük mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına vesile olmuş ve yalnızca Milletimizin değil, bütün mazlum toplumların mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Bağımsızlık Savaşımızı zafere taşıyan bu ortak fikir ve dayanışma ruhu, bugün de devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir.

Bizler, ülkemizin umudu ve göz bebeği gençlerimizin yanında olmaktan daima gurur duyuyor; geleceğe emin adımlarla yürürken tüm güçlüklere karşı enerjiniz, geniş ufkunuz, bilgi birikiminiz ve ideallerinizle bağımsızlık meşalesini başarılı bir şekilde taşıyacağınıza, bu aziz vatanı koruma bilinciyle, tarihimize ve değerlerimize bağlı kalarak ülkemizi bugünden daha huzurlu günlere ulaştıracağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlık mücadelemizin 105’inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı tüm gençlerimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutluyor ve her birinizi sevgiyle kucaklıyorum."