VEKİL TALİH ÖZCAN,BOSTANLIK KÖYÜ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan sabaha karşı TBMM’den çıkar çıkmaz soluğu Düzce’de alıp Bostanlık Köyü’nü ziyaret etti.

BOSTANLIK KÖYÜ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Merkeze bağlı Bostanlık Köyü sakinleri, geçtiğimiz gün Uçarlar firmasına ait Mısır Kurutma Tesisine doğalgaz hattı çekilip, köy hanelerine doğalgaz verilmemesinden dolayı eylem yaptılar. Günlerdir Meclis Genel Kurulu’nda sokak hayvanlarıyla ilgili büyük tepkilere neden olan kanunun görüşmelerinde olan Özcan, kanun görüşmeleri tamamlandıktan sonra sabaha karşı hiç vakit kaybetmeden soluğu Düzce’de aldı. Düzce’nin hava kirliliği ve doğalgaz konularıyla yakından ilgilenen, önergeler veren Özcan, Bostanlık Köyü halkıyla bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

ÖZCAN: DÜZCE’DE ARTIK DOĞALGAZ SORUNUNU KONUŞMAMALIYIZ

Özcan’ın milletvekili seçildikten sonra verdiği ilk önergelerden biri Düzce’deki hava kirliliği ve doğalgaz verilmeyen köylerle ilgiliydi. 15 Mayıs 2023’te Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanına verdiği yazılı soru önergesiyle Düzce’deki doğalgaz verilmeyen yerleri meclis gündemine taşıyan Özcan’a Bakanlıktan gelen yanıtta; 2023 yılındaki yatırımlardan sonra Belediyelerin imar planları kapsamında olan hanelerin tamamına doğalgaz sağlanacağı belirtilmişti.

Özcan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Artık 21. Yüzyılda doğalgaz konusunu rafa kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bostanlık Köyü’ndeki hemşerilerimle bir toplantı gerçekleştirdik. Onlar da haklı olarak bu hizmetten yararlanmak istiyorlar. Doğalgaz hattı köyden geçiyor ancak vatandaşlarımıza verilmiyor. Bu konuda kimseyi ayrıştırmadan iş birliği içinde halkımızın bu taleplerine cevap verebilmemiz gerekiyor. Konuyu ilgili yerlere taşıyacağım ve takipçisi olacağım.

Ayrıca Yazılı Soru Önergesi veren vekil Özcan a Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekiden yazılı bir cevap geldi

Deteylı bilgileri görmek için aşağıdaki linke giriniz

https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y1/T7/WebOnergeMetni/d2e8816b-2e41-4c08-84ff-d7b55e5ff27b.pdf