ŞOK İDDİA!!! "Fındık Fiyatı 125 tl Belirlendi"

Giresun Emek Partisi İl Temsilcisi Halit Keskin, hükümetin fındık fiyatı açıklamasını bilerek geciktirdiğini öne sürdü. Keskin, iktidarın tarım ve gıda şirketlerinin talepleri doğrultusunda fındık fiyatını yaklaşık 125 lira olarak açıklamayı planladığını belirtti.

Keskin, hasada sayılı günler kaldığını belirterek, fındık fiyatının bir an önce üreticileri memnun edecek şekilde açıklanması gerektiğini ifade etti. Fındık fiyatının ne kadar olacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirten Keskin, üreticilerin maliyet hesaplarını da göz önünde bulundurarak ortak bir karar alınması gerektiğini vurguladı.
Keskin açıklamalarına şöyle devam etti;

Fiyat 180 TL Olmalı

“Maliyet hesabı yapmayan partiler, odalar, dernekler, sendikalar da var. Yapanlar da farklı yöntemler kullanarak birbiriyle çelişseler de genel anlamda birbirine yakın fiyat açıklaması yaptılar. Maliyet hesabının il bazında değil, tüm fındık üretim (rekolte) üzerinden yapılması gerekir ki Emek Partisi olarak bu biçimde yaptık. Yine iddia ediyoruz ki, tartışırız bilimsel yöntemlerle yaptığımız maliyet hesabı üzerinde fındık fiyatı ilk alım için 180 lira olmalıdır.”dedi

Fındık Fiyatı Belirlendi

“Fiyat açıklamasını bilerek geciktirmek istiyorlar. İktidar, tarım ve gıda şirketlerinin isteği doğrultusunda fiyatı yaklaşık 125 lira olarak açıklamayı planlıyor. İstediğimiz gibi bir fiyatın bir an önce açıklaması için talebimizi yineliyoruz. Maliyeti 123,73 lira olan fındığın taban fiyatı 180 lira olmalı, her ay enflasyona göre güncellenmeli ve TMO alımda sınır getirmemeli. Üretici tarım ve gıda şirketlerinin belirleyeceği fiyata teslim edilmemelidir” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak:ordugazete.com