Kokarca Bahanesiyle FINDIK Piyasası Manipüle Ediliyor!

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, fındık fiyatlarındaki düşüş ve kokarca zararlısının Ordu genelinde yayılmasına yönelik iddialar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Aydın, özellikle Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde kokarca zararlısının varlığını kabul ederken, bu durumun tüm Ordu bölgesine yayılmış gibi gösterilmesinin ve fındık fiyatları üzerinden bir manipülasyon yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Kokarca Zararlısı Sadece Bazı Bölgelerde Var"

Aydın, kokarca zararlısının bazı ilçelerde görüldüğünü belirterek, "Evet, Fatsa, Ünye ve Perşembe gibi ilçelerde kokarca zararlısı mevcut. Ancak bu durumu tüm Ordu’ya yayılmış gibi göstermek ve fındık fiyatlarını düşürmek için bir lobi oluşturmak kesinlikle kabul edilemez" dedi. Aydın, Ulubey'de kokarca zararlısının yayılma oranının yüzde birin bile altında olduğunu belirterek, ihracatçıların bu durumu kullanarak fındık fiyatlarını manipüle etmeye çalıştıklarını iddia etti.

"Üretici zaten randımanla karşılığını alıyor. Perşembe, Fatsa ve Ünye'deki üretici de fındığını randımanla teslim ediyor ve buna göre fiyat alıyor. Peki, neden bu durumu tüm il geneline yaymaya çalışıyorsunuz? Bu şekilde devam edilirse, hem ülke hem ilçe hem de üretici kaybeder. Fındık fiyatlarına yapılan bu tür manipülasyonlar kabul edilemez."diye konuştu.

Kaynak:orduolay.com