ÇÖZGEM PROTOKOLÜ İMZALANDI

. Bahçeşehir Semt Binası Sağlıklı Hayat Merkezi'nde hizmet verecek olan zihinsel özel gereksinimi olan çocuklar ve gençlere yönelik hizmetlerin sunulacağı ÇÖZGEM için düzenlenen imza töreni; Vali Selçuk Aslan başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve İl Sağlık Müdürü  Yasin Yılmaz'ın katılımları ile gerçekleştirildi. 

15 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik doğrultusunda hayata geçirilen ÇÖZGEM, farklı becerilere sahip personelin bir arada çalışarak, zihinsel özel gereksinimleri olan çocuklar ve ailelerine hizmet sunmasına olanak tanımakta. Düzce genelinde özel eğitim gereksinimi olduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından tespit edilip, tanı alan 3.920 zorunlu öğrenim çağında öğrenci bulunmakta. 

Bu protokol, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ÇÖZGEM'de görev alan ergoterapi, fizyoterapi, dil ve konuşma terapisi gibi hizmetlerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel eğitim okullarıyla entegre edilmesini amaçlamakta. Bu sayede, özel gereksinimli çocuk ve gençlere sunulan eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin niteliğinin artırılması hedeflenmekte.

İşbirliği protokolünü değerlendiren Vali Selçuk Aslan; zihinsel özel gereksinimi olan çocukların ve ailelerinin hizmete doğrudan erişimlerine katkı sağlayacak, yaşam kalitelerini arttıracak ÇÖZGEM'de ayrıca erken müdahale, izlem ve yetişkinliğe geçiş süreçlerinde daha nitelikli ruh sağlığı eğitimlerini yanı sıra dil konuşma terapisi, çocuk gelişimi, ergoterapi, fizyoterapi, psikoterapi gibi rehabilitasyon hizmetlerinin sunulacağını belirtti. Merkezin, kurumlar arasında işbirliğini güçlendirerek, özel eğitim hizmet kalitesini de yükselteceğini ifade eden Sayın Valimiz, İlimize hayırlı olmasını diledi.