Başkan Dağıstanlı "Yaşlılarımız Huzuru Hak Ediyor, Zamları Değil "

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, emeklilerin ülkede çok kötü olduğunu ifade ederken yapmış olduğu açıklamada şunlara yer verdi 

Memur ve emekli maaşlarına yılda bir kez ve hedef enflasyon kadar zam yapmaya hazırlanan iktidarın, yaşlı ve emeklilerin huzurevi ücretlerini yüzde 360 artırması akıl ve vicdanla bağdaşmayacak bir karardır. En düşük emekli aylığı 12 bin TL, yaşlılık aylığı ise sadece 4 bin 180 TL iken, huzurevi ücretlerine yapılan bu fahiş zamlar, yaşlılarımıza "öde ya da öl" demekten farksızdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın huzurevlerine yaptığı bu zamlar, ülkemizdeki yaşlılarımızın onurunu zedeleyen ve kabul edilemez bir adımdır. Tek kişilik odanın 3 bin 551 TL’den 10 bin 652 TL’ye, çift kişilik odada kişi başı ücretin 3 bin 110 TL’den 9 bin 331 TL’ye çıkarılması, yaşlılarımızı ve ailelerini ciddi bir ekonomik yük altına sokmaktadır. Birlikte kalan yaşlı çiftlerin ödediği süit oda fiyatının 4 bin 834 TL’den 17 bin 336 TL’ye yükseltilmesi tamamen vicdan dışı ve halktan kopuk bir yaklaşımdır.

Huzurevi ücretlerine yapılan yüzde 360 zam derhal geri çekilmeli, en düşük emekli maaşına yapılan zam düzeyine indirilmelidir. Yaşlılarımız huzurevlerinde lüks bir hizmete değil, insanca yaşamaya hak sahibidir!

Sosyal devletin asli görevi, ülkenin gençlerine, yaşlılarına, emeklilerine, yoksul ve dar gelirli ailelerine, hastalarına, kadın ve çocuklarına, işçisine, işsizine, çiftçisine, küçük esnafına sahip çıkmak, milletin vergileriyle sağlanan kaynakları ve olanakları tüm bu kesimler için en adil şekilde seferber etmektir. Bizler CHP olarak, AKP’nin bu adaletsiz uygulamalarına karşı duracak ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz!