BU KEZDE AKÇAKOCA DA PROTOSTO EDİLDİ

 

Akçakoca’nın , Kurukavak köyü Kaplandede mevkisinde bir şirkete maden arama izni verilmesi protesto edildi.Dün ise Zonguldak Alaplı İlçesinde Aynı Buna Benzer Eylem Gerçekleştirilmişti

Bugün ise Sarıyayla barajında bir araya gelen Düzce li Siyasiler, Zonguldak ve Düzce li Milletvekilleri., STK Üyeleri,Çevreciler ve Akçakoca halkı Kaplandede Dağındaki maden arama iznine tepki gösterdiler.

Belediye Başkanı Fikret Albayrak, burada yaptığı konuşmada, “Bu çevre katliamına dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemizin sonuna kadar arkasında olacağız” dedi.

Düzce Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı İse Yaptığı Konuşmada Şunlara Yer Verdi

“Türkiye’nin yaklaşık yüzde 60’ı maden alanı ruhsatlandırılmış durumda;

Buraların bir kısmı ORMAN, bir kısmı MERA, bir kısmı da yerleşim alanı;

Bu ruhsatlar faaliyete geçerse bir daha geri dönüşü mümkün olmayan bir tahribata yol açacak;

Cumhuriyetin ilanından 2002 yılına kadar verilen maden ruhsatı sayısı sadece 1186.

AKP'nin iktidar olduğu 2002'den bu yana verilen maden ruhsatı sayısı ise tam 325 katı; yani 386.000.

Verilen ve denetlenmeyen maden ruhsatlarından dolayı Türkiye'nin doğası, su kaynakları, akarsuları ve her türlü canlı yaşamı tehlike altında.

Maalesef izin verilen ruhsatlardan biri de Akçakoca kaplandede mevkii. Burası Akçakocanın su kaynağı olan Sarıyayla barajının olduğu yer. Aynı zamanda İstanbul’a pompalanan su havzası sınırı.

Allah aşkına buraya ruhsat verenlere sesleniyorum, bir gidin ruhsat verdiğiniz yere bakın. Görün, yaptığınıza pişman olacaksınız.

Tüm Akçakoca halkı olarak, çocuklarımızın, torunlarımızın suyuna, havasına, yeşiline, geleceğine göz dikenlere geçit vermeyeceğiz. Bölgemizde maden aranmasına karşıyız ve izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar karşı çıkacağız.

Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini, ruhsatın iptal edilmesini umutla bekliyoruz…