CHP’Lİ ÖZCAN DÜZCE’DEKİ DOMUZ ETİ SKANDALINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!!!

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Özcan  ın ,soru önergesi şu şekildedir

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye atacak ürünler listesinde, Düzce'de toplu yemek hizmeti veren Saydamlar Organizasyon Turizm isimli firmanın müşterileri için hazırladığı rosto köftenin içerisinde domuz eti tespit edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Özcan konuyu meclis gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

ÖĞRENCİLERE DOMUZ ETİ YEDİREN FİRMAYA NE CEZA VERİLDİ?

Özcan, “Düzce’de toplu yemek hizmeti veren bu firmanın rosto köftesinde domuz eti olduğunun tespit edilmesi tam bir skandaldır”, ifadelerini kullandı. İlgili firma yıllardır Düzce’de bazı devlet okullarına ve KYK yurtlarına yemek hizmeti veriyor diyen Özcan, dinimizce caiz olmayan bu durum hakkında hangi yaptırımların uygulandığını ve hangi cezaların verildiğini tüm Düzceliler merak ediyor, dedi.

SON 5 YILDA KAÇ KEZ DENETLENDİ

Özcan, ilgili soru önergesinde söz konusu firmanın son 5 yılda kaç kez denetimden geçtiğini de sordu ve şunları söyledi: “Bu firma 3,5 yıldır bazı okulların ve KYK yurtlarının yemek ihalelerini alıyor. Domuz eti skandalı 13 Ocak 2021 tarihinde Bakanlıkça kayıtlara geçirilmiş. Bu skandala rağmen yemek ihalelerinin yine bu firmaya verilmiş olması da ayrı bir skandaldır. İnsanın aklına doğal olarak, halkımızın, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan yemek firmasının sahibi sırf AKP Düzce İl Başkanlığı Yönetim Kurulunda görev yaptı diye mi kayırılıyor sorusu geliyor. Bunların şeffaflıkla kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Soruyorum son 5 yılda bu firma kaç kez denetlenmiştir ve denetim bulguları nedir? Bunların derhal açıklanmalıdır.

Özcan’ın önergesindeki sorular şöyle;

Saydamlar Organizasyon ve Yemek şirketine son 5 yılda kaç defa denetim yapılmıştır?

 

13 Ocak 2021 tarihinde bakanlığınızca kayıtlara geçirilen rosto köftede domuz eti tespitinden sonra ilgili firmaya ve sorumlulara hangi cezalar verilmiştir? 

 

Düzce’de halkın sağlığını tehlikeye atan veya dinimizce caiz olmayan gıdalar satan başka firmalar var mıdır? Bu firmalar hangileridir ve bu firmalara ne cezalar verilmiştir?