Kiraztarla Köyüne yeni isale hattı kuruluyor

Kent genelinde, 2019 yılından bu yana etkili olan sel ve heyelanların zarar verdiği içe suyu şebekelerinin yenilenmesi için, İl Özel İdaresi ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor.

 

Bu kapsamda, Çilimli İlçesine bağlı Kiraztarla köyünde, ana isale hattının yenilenmesi için başlatıldı.

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, çalışmaların başlatıldığı köyde yaptığı açıklamada, “Su medeniyettir. Su olmadığında, başka hiçbir şeyin anlamı yok. Özellikle hanım kardeşlerim en büyük mağduriyeti yaşıyorlar. Tarım olmuyor, hijyen olmuyor. Su olmadığında hiçbir şey olmuyor.” İfadelerinde bulundu.

 

Keşir, kent genelinde su altyapısına yapılan yatırımlardan bahsederek, “1 buçuk milyonu burada olmak üzere, Düzce’de toplamda 100 milyonu aşan bir su ödeneğini, Düzce’mizin köylerine ayırdık. Devlet, millet, siyaset elele vererek, şehrimizin sorunlarını gidermeye, tek tek çözmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Özel İdarelerine ilişkin tecrübeli olduğuna değinerek, “iş sıralaması noktasında, vatandaşlar ve onların ihtiyaçlarına yönelik öncelikli bir iş planı içerisinde olduk.  Düzce’de 2019 yılından bu yana meydana gelen doğal afetler, yaptığımız su şebekesi ve ulaşım yolları alanındaki birçok şeyin yarısını neredeyse götürdü. Bizden öncekiler ve bizim dönemimiz olmak üzere, bu eksiklerin giderilmesi için hızlı bir plan içerisinde çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.Vali Aslan, suyun önemine dikkati çekerek, “Su hayatın kaynağı, su olmazsa olmaz. Buradan hareketle suya öncelik verdik.” Diyerek sözlerini tamamladı.