Düzcelilere Yep Yeni Bir Uygulama Daha

Tüm yurtda olduğu gibi Düzcelilerinde hoşnut kalacağı yep yeni bir mobil uygulama hayata geçirildi. Cep telefonlarında bulunan ve insanoğlunun kullanımına katkı sağlayabilecek bir takım uygulamalar gün yüzüne çıkıyor. Her türlü marka cep telefonlarına kolayca yüklenebilen ve kullanımıda oldukça basit olan MOOVİT uygulaması şimdilerde Düzcelilerinde kullanıma açılıyor.

 

GPS uygulamasına ihtiyaç duyan uygulama Google Play yada Apple Store'Dan kolayca yüklenebiliyor. Düzce de ki belediye otobüs güzergahlarının yer aldığı uygulamayı 19 Kasım 2015 perşembe akşamı Düzce Belediyesi Meclis salonunda yapılan Bütçe Toplantısında söz alan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz küçük ama insanlık için büyük olan uygulamanın tanıtımı nı gerçekleştirdi.

 

Kullanıcılar tarafından toplantının sonunda meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla paylaşan Murat Caymaz, bu uygulamanın zaman içerisinde oldukça fazla kişi tarafından kullanılacağını ve toplu taşıma araçlarını kullanan Düzcelilere yardımcı olacağını ifade ederek şu şekilde konuşmasına devam etti ; " Özellikle genç vatandaşlarımızın oldukça fazla kullanacağını düşündüğüm bir uygulama ile karşı karşıyayız.Bir internet uygulaması var. İsmi Moovit. Benim telefonumda yüklü.Bu uygulamayı herkes rahatlıkla yükleyebilir. Bizlerde kullanıyoruz. Uygulamayı açtığımızda bizlere hemen konumumuzu yani bulunduğumuz alanı gösteriyor. Örneğin ben şuan da Düzce'nin şu yerindeyim ve Çakırlar'a gitmek istiyorum, Çakırlar yazdığımda bana hemen otobüs bilgileri ve Çakırlara gidebilmem için en yakın durakları, yürüme mesafesini ve hatta kaç dakika sonra geleceğinide gösteriyor. Çok güzel bir sistem, bizler Düzce Belediyesi olarak bu uygulamaya dahil oluyoruz." dedi.

 

Cep telefonlarına yüklenecek olan uygulamayı cep telefonlarınızın internetini açtığınızda veya wireless sistemini devreye soktuğunuzda uygulmayı kullanabiliyorsunuz. Sisteme girildiğinde bulunduğunuz mevkiniz yani konumunuzu gösteriyor. Seçeneklerden gitmek istediğiniz yeri yazdığınız da ise en yakın durağı, otobüsün o durağa ne zaman geleceğini, sizin o durağa kaç adımda gideceğinizi söylüyor. 

 

Bu uygulama ile artık toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için kolaylık sağlayacak ve vakitsiz olarakda duraklara gidilmeyecek.