Mevlid Kandili Düzce’de Coşkuyla Kutlandı.

Mevlid Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı birçok Müslüman Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.

Akşam namazı ile birlikte camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için semaya açtı.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.

Gözyaşları sel oldu.

İl Müftülüğümüzün organizasyonunda Düzce Merkez Büyük Caminde kandil programı düzenlendi. Düzce İlahi grubu ve Merkez Cami görevlilerinin okumuş olduğu mevlid-i şerif ve ilahilerin ardından Merkez Büyük Caminden tüm Düzcelilere hitab eden İl Müftümüz Selami Emen gecenin önemi ve Hz. Peygamber (s.a.v.)'in özellikleri ile onun örnekliğini ayet ve hadisler çerçevesinde anlattı. Mevlid Kandilinin, bütün ahlâki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in (sav) tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günü olduğunu söyleyen Emen, Kur’an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamber'in (sav) sünnetini daha iyi anlamaya, gönlü Kur'an-a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Ardından Müftü Emen tarafından yapılan duanın kabülü için tüm eller semaya açıldı.

Programı gözyaşları ile takip eden cami cemaati, bol bol dua etti.

Program sonunda Düzce İl Müftülüğümüz ve Düzce Tarım ve Gıda İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara süt ikramı yapıldı.