Jandarma ve Emniyet’e 7204 yeni araç

Bugün, Emniyet Teşkilatımızın bünyesine katılan 5.001 yeni aracın, 3.041’i trafik, 1.960’ı asayiş hizmetlerinde kullanılacak. Jandarma Teşkilatımıza katılan 2.203 yeni aracın ise 313’ü trafik, 1.300’ü asayiş, 587’si otoyollarda görev yapacak. 3 Cayrokopter ise havadaki gözümüz olacak. Bu araçlarımız çoğunluğu Büyükşehirlerimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanında görev yapacak.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında nefes alacakları hiçbir alan bırakmadık." ifadelerini kullanıp 2024 yılı içerisinde PKK'sından FETÖ'süne, DHKP/C'sinden DAEŞ'ine, eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendiğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Jandarma Genel Komutanlığımızın envanterinde bulunan, ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtlarımızı artık yeniliyoruz. Devletimize ve milletimize karşı mesuliyetlerimizi yerine getirebilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Alınan ve hizmete sunulan araçların 5001 tanesini emniyet teşkilatı 2203 adedini iste jandarma teşkilatını kullanacak. Bu araçlar asayiş, terör ve uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere güvenlik faaliyetlerimizin daha etkin yürütülmesini kolaylaştıracaktır.