Karasu Adliyesi'nde O Müftü İçin Suç Duyurusu!

Oturduğu makamın siyaset yapma makamı olmadığının altını çizen CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, ADD Karasu Şube Başkanı Seffa İngenç, Selanik göçmeni Sezgin Tetik, CHP Belediye Meclis Üyesi Çetin Ülker, Mehmet Küçüktekin ve Metin Ülker skandala ilişkin Karasu Adliye Sarayına giderek Müftü Şaban Soytekinoğlu hakkında, halkı kin ve düsmanlıga tahrik suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundular.

   Adliye önünde bir açıklama yapan CHP Karasu İlçe Başkanı Avukat Aykut Süt, ‘’Belirtmek gerekir ki, Şaban Soytekinoğlu'nun ifadeleri zihninin derinliklerine işlemiş kirli düşüncelerin dışa vurumudur'' dedi.

''TEMELSİZ, ÇİRKİN YAKIŞIKSIZ''

    Başkan Aykut Süt şöyle konuştu; ''Son dönemdeki pervasız politikalar ile tarihçi/din adamı kisvesi altına giren kişilerin söylemlerinden güç alan bu kişinin temelsiz, çirkin ve yakışıksız söylemleri ile Selanik doğumlu olan kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kastettiği son derece açıktır.

   Yaradan ile kul arasına girmiş olan yapıları ortadan kaldıran, İslam dininin halkın bütününce anlaşılması, anlamı ile okunması hususunda yararlı çalışmaların yapılamasına vesile olan, devlet işleri ile din işlerini birbirinden ayırarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran kurucu liderimize yönelik vicdandan yoksun bu ifadelerin kabul mümkün değildir. Kaldı ki, bu ifadeler aynı kurum içinde bulunan ve toplumu bölmek yönünde tetikçilik yapmayan din adamlarına da büyük haksızlıktır.

   Bu tarz konuşmaları yapan şahıslar veya kurumlar hakkında gerekli tedbirler alınmaması halinde toplumdaki kin ve nefret duygularının körüklenmesi ve bu durumun da toplumu şiddete sevk etmesi muhtemeldir.''

''DİN ADAMLIĞI VE AHLAK''

   ''Ülkemizin kuruluşunda canı ve mallarını ortaya koyan Selanik göçmeni vatandaşları ötekileştirerek topluma nifak tohumları eken şahsın asıl amacının kovuşturulması en azından soruşturulması bu nedenle elzemdir'' diyen Aykut Süt şöyle devam etti; ''Bugün bu şahsın beyanlarının tamamen karşılıksız bırakılması, yarın toplumun belli kesiminde büyük patlamalara sebebiyet verebilecektir. Böylesi sorumsuz, bilinçli davranışlarla yaşayan kişilerin sağlıklı bir gelecek oluşturması düşünülemez. Din adamlığı ve ahlak birbirine çok yakın kavramlardır. Ahlak ve dinin doğası gereği bu iki kavram birbirinden ayrı düşünülmemelidir.''

 ‘’NİFAK TOHUMLARI SAÇIYOR’’

   Suç duyurusuna imza atan Seffa İngenç’in ifadeleri şöyle; ‘’Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olarak Akçakoca Müftüsünün yaptığı açıklamaların toplum kesimleri arasında nifak tohumları saçtığını, ayrıca Atatürk’ün de Selanikli olması dolayısıyla Atatürk’e de hakaret ettiğini düşünmekteyiz. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendisini protesto ediyor ve kınıyoruz.’’

‘’BEN SELANİK GÖÇMENİYİM’’

   Bir Selanik göçmeni olarak suç duyurusunda bulunan Sezgin Tetik ise; ‘’Halkı Selanik göçmeni olan Subatağı ve Yassıgeçit mahalleleri adına buradayım. Ben o kişinin ismini ağzıma almak istemiyorum. Şiddetle kınıyorum. Beni asıl yaralayan ve üzen bu kişilerin mantar gibi çoğalması, bunlara pirim verilmesi, bunların bu cesareti bir yerlerden almasıdır’’ diye konuştu.

Karasu Haber.com