Keşir’den Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir mesajında, “ Toplumsal hayata eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Sosyal Devlet olmanın gereklerinden biri de engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlaması, becerilerinin geliştirmesi ve toplumsal hayata uyumuna ilişkin hizmetlerin sunulmasıdır.

1989 Yılından bu yana Engelliler alanında çalışan biri olarak o yıllarda engellilerini sokağa çıkaramayan bir ülke iken AK Parti döneminde rehabilitasyon, eğitim, erişilebilirlik ve istihdama katılıma kadar pek çok konuda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık. Türkiye’de ilk defa 2005 yılında engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin etmek, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması, engelliliği önleyici tedbirlerin alınması için İnsanı merkez alan politikalar geliştirerek, 5338 sayılı ‘Engelliler Hakkında Kanun’ çıkardık.
Bu kanun kapsamında geliştirdiğimiz politikalar ve yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten pek çok tedbir aldık. Engellilerimizin hayata etkin ve kaliteli katılımının sağlanması amacıyla hizmetlerin çeşitlenmesi ve hizmet kalitesinin artırılarak engelli vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri adına yoğun çaba sarf ettik.

Engelli vatandaşlarımızın temel hakları noktasında aldığımız büyük mesafe ile birlikte alanın çeşitliliği ve değişen yeni ihtiyaçlar noktasında artık tematik program ve politikalar gündeme gelmektedir. Hazırlanması sürecinde benim de katkı verdiğim Otizm Eylem Planı bunlardan biridir.

Engellilerin üreten ekonomik ve sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız başlıca görevlerimiz arasında.

Bu bilinçle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyorum” dedi.