MEB'E 40 BİN İŞÇİ VE 10 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından Toplum Yararına Programlar TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 40 bin işçi ve 10 bin de güvenlik görevlisi olmak üzere Türkiye İş Kurumu bünyesinde toplam 50 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti.

 

 

40 bin işçi alımı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda hijyen görevlisi olarak temizlik çalışmalarında bulunmak üzere alınacak. 10 bin güvenlik görevlisi alımı da aynı şekilde MEB’de okullarda hizmet verecek. Başvurularla ilgili detayları, maaşlarını, çalışma süresini ve tüm TYP detayları  sizler için hazırladık. İşte Toplum Yararına Programa dair tüm detaylar.

Başvuru nasıl yapılacak ve takip edilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılı 50 bin TYP alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu il müdürlüklerinde veya İŞKUR internet sayfasından yapılabilecektir. Başvuru bağlantısına sayfanın sonunda ulaşabilirsiniz. Ayrıca İŞKUR’a bireysel kayıt kolayca olabilir Toplum Yararına Programlar başlığı altında detaylı arama yaparak ilgili ilin TYP alımını takip edebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Başvuruların tamamlanmasından sonra noter kurası takip edilecek sonuçlar beklenmesi gerekiyor. Noter kurası sonucu asil ve yedek listede ismi olanlar hangi okula görevlendirmesi yapılmış ise orada görevine başlayacaktır. Hem başvuru hem de kayıtlarınızı takip için öncelikle İŞKUR'a bireysel kayıt olunuz!

KPSS, Yaş ve Mezuniyet şartı nedir?

Öncelikle İŞKUR tarafından yapılacak olan Toplum Yararına Program TYP istihdamı için KPSS şartı aranmıyor ve en az ilkokul olmak üzere, lise MYO ve lisans mezunları da başvuru yapabiliyor. Yaş olarak da 40 yaş şartı aranmaktadır. Kırk yaş üstü adaylar başvuru yapamayacaklardır.

Başvuru şartları nelerdir?

Türkiye İş Kurumuna İŞKUR kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak gerekiyor.

50 bin personel nasıl seçilecek?

40 bin işçi ve 10 bin güvenlik görevlisi alımı başvuru yapılan illere göre 80’in noter kurası ile geri kalan adaylar da ya mülakat veya iş ve meslek danışmanlığı İMD sonucu uygun görülen adayların belirlenmesi yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri bu yöntemlerden herhangi birini seçebileceklerdir.

Maaş ve özlük haklar nasıldır?

TYP kapsamında çalışacak işçilere ve güvenlik görevlilerine asgari ücretin yanı sora vergi ve sosyal güvenlik primi ödemeleri de SGK’ya gerçekleştirilecektir.

TYP işçiler ne kadar süre istihdam edilecekler?

Toplum yararına programlar kapsamında genelde çalışma süresi 6 aydır. Fakat Milli Eğitim Bakanlığında bu süre 9 ay olarak uygulanmaktadır. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar TYP kapsamında alınan işçiler çalışabileceklerdir. TYP’de haftalık çalışma süresi en fazla kırk beş saattir.

Kimler Toplum yararına programlardan faydalanamaz?

İŞKUR’da TYP harici olsa dahi herhangi bir program veya kurstan yararlananlar 6 ay içerisinde başvuru yapamamaktadırlar. Mazeretsiz işten ayrılanlar ve kendi kusurundan dolayı işten çıkarılanlar 2 yıl geçmeden TYO’ye başvuru yapamazlar.

İŞKUR tarafından kendi için 3 kez iş teklifini mazeretsiz kabul etmeyenler de 2 yıl geçmedikçe başvuru yapamazlar. Herhangi bir kurs veya programdan yasaklananlar bu süre boyunca katılım sağlayamazlar.

TYP olarak çalışan bir işçi 3 ay bekleme süresini doldurmadan yeni bir programa başvuru yapamaz.  Bu alımı MEB yaptığı için daha önce 18 ay TYP olarak MEB’de çalışanlar başvuru yapamaz. 50 bin Toplum yararına işçi ve güvenlik görevlisi alım ilanlarını iller bazında takip etmek ve başvuru yapmak için TIKLAYINIZ

Kamu Expres