ÖZ SAĞLIK -İŞ -İŞÇİ ARTIK BU ALGILARA KANMIYOR…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde çalışan sosyal hizmet işçilerinin “fazla mesai” ödemelerine ilişkin yaşanan sorunların çözümü konusunda Sendikamız Öz Sağlık İş’in yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çözüme yönelik çabaların olumlu sonuç vermiş olması, her zaman olduğu gibi T. Sağlık İş Sendikası’nı harekete geçirmiş ve algı operasyonlarına başlamalarına sebep olmuştur.

Bakanlık Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve üyemiz olsun olmasın tüm işçiler adına;

• Yaklaşık 1 yıl önce başlattığımız girişimler,

• Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığı tarihten bu yana defalarca olmak üzere ve son olarak da 19 Ağustos, 4 Ekim ve 10 Kasım 2021 tarihlerinde “fazla mesai sorununun çözümü” konusunda yazılmış olan yazılar,

• 9 Aralık 2021 tarihinde Genel Müdür Sayın Uz. Dr. Orhan Koç ile yapılan görüşmede uzlaşılan konular ortada iken;

Malum Sendika;

• Öz Sağlık-İş’in girişimleri ile yazılan Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 14.12.2021 tarih ve 2019630 sayılı yazısını kendilerine mal edip,

• Çözdük diyerek övündükleri yazışma Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne aitken, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir çalışan hakkındaki mahkeme kararını alakasız bir şekilde “ek” tutup,

• İşçileri yine kandırmaya çalışarak sosyal medyada oluşturduğu “Biz Çözdük” söylemi ile algı operasyonlarına bir yenisini daha eklemiştir.

Yetkili Sendika olarak üyemiz olsun ya da olmasın haklarını savunduğumuz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sıkıntılarının çözümü için hem idari, hem hukuki süreçleri aralıksız sürdürmekteyiz.

Malum Sendikanın rol kapmaya çalıştığı bu son olayla ilgili çözüme ilişkin Genel Müdürlük yazısı aynı gün, saatler öncesinden ülke genelinde teşkilatımızla paylaşılmış, ilgili idari kurumlara bu konuda bilgi verilmiştir.

Ancak T. Sağlık İş işçinin sorunlarını çözen bu tavırda dahi paniğe kapılarak saatler sonra konuyla alakası olmayan bir hukuki metni de mesnet tutarak sosyal medyada sorunu kendileri çözmüş algısı oluşturmak için, kendileri de fazla mesai yapmışlardır.

Türkiye’nin 3. büyük, işkolunun ise lideri olan Sendikamız Öz Sağlık İş açısından konunun sosyal medya algıları üzerinden tartışılmasında bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Çünkü; bizim için aslolan üyemiz dahil tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin bir sıkıntısının daha yetkili sendikaları tarafından çözüme kavuşturulmuş olmasıdır.

Rol çalma, algı, kafa karıştırma, yalan söylem, etkisi olmayan eylemlerle yürütülen sendikacılık faaliyetleri artık eski sendikal anlayışın ürünü olarak günümüzde itibar görmemektedir.

Fazla mesai konusundaki çözüm odaklı girişimlerimizin sonuç vermesi ve malum sendikanın bizim ulaştığımız çözümü kendilerininmiş gibi ilan etmesi bizleri ancak işçi adına mutlu eder.

Lakin Malum Sendikanın böyle bir pozisyona kendi kendini mahkum etmesi hem Çalışma Hayatı, hem Sendikal hareket, hem de işçinin güven duygusunu zedeleyici bir unsur olarak kayda geçmiştir.

Hep söylediğimiz gibi kazanan her zaman SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİSİ olacaktır.