SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’na Damgasını Vurdu

“Toplum İçin Yeni Teknolojiler” teması ve “Projesi İyi Olan Kazansın” sloganıyla düzenlenen SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nın ödül törenine; SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ile Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın katıldı.

 

Ödül töreni öncesinde, SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’na destek veren Üniversitemize, Kocaeli Üniversitesi’ne, Sakarya Üniversitesi’ne, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ve Gebze Teknik Üniversitesi’ne teşekkür plaketleri takdim edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a,  Üniversitemiz adına plaketini SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven takdim etti.

Yarışmada birinciliği; “GSM Tabanlı Trafo Koruması” adlı projesiyle Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Hüsnü Kaya kazandı. Yarışmada; “Kendi Faturanı Kendin Yaz” isimli projesiyle Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Melda Sinem Demirtaş ve Cem Yeşiltaş ikincilik ödülünü kazanarak Üniversitemizi gururlandırdı. Öğrencilerimiz, ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın elinden aldı.

Yarışmada öğrencilerimiz mansiyon ödülleri almaya da hak kazandı. Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri; Murat Bayraktar, Hüseyin Yasin Yılmaz ve Burak Kök, 3. sınıf öğrencileri Ümit Yavuzarslan, Oğuzhan Uzun ve Murat Oflezer ile yine 3. sınıf öğrencisi Ümit Yavuzarslan sundukları projeleriyle mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nda birinci olan proje 5.000 TL ile ödüllendirilirken, ikinci olan proje 3.000 TL ve üçüncü olan proje 2.000 TL ödüle hak kazandı. Mansiyon ödüllerini kazananlar ise grup bazında 1500 TL, bireysel olarak 1000 TL ödülün sahibi oldular.

Düzce Üniversitesi olarak öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.