Semih Kıbrıs, Düzceliler İçin Maske Dağıtımında Bulundu

Kıbrıs'ın yapmış olduğu ziyaretlerin asıl sebebi ise sıkıntılı süreçten geçtiğimiz şu günlerde COVİT-19 hastalığının yaratmış olduğu etkisi sonucunda olmazsa olmazların başında gelen ve de  ihtiyaç duyulan HİJYENİK MASKE.


Ankara Düzceliler Dernek Başkanı Semih Kıbrıs, şu ana kadar Düzce'de kamu kurumları, özel işletmeler ve vatandaşları gezerek maske ihtiyaçlarının tamamiyle reel bir şekilde istenirse sınırsız sayıda  karşılanacağı bilgisini verdi. Özellikle Ankara'nın 4. büyük metropol ilçesi Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara'nın en büyük ilçesi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un destekleri ve de Kendi satın aldığı  maskeleri bizzat Başkan Semih Kıbrıs, Düzceli vatandaşlara maske dağıtımını gerçekleştiriyor.


Talep eden ve ihtiyacı olan herkese ayırımsız  hediye olarak maske dağıtımı yaparak haftayı geçirdi. Öncelikle Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Kaynaşlı Belediyesi, Yığılca Belediyesi, STK'lara ve vatandaşlara giderek maske dağıtımını gerçekleştirdi. Kendisinin yapmış olduğu sosyal medya hesabında belirttiği üzere dağıtımını yaptığı maskeleri dağıtırken yada maske hediye ederken fotoğraf çektirmediğini belirten Kıbrıs, dağıtımını gerçekleştiren kurum ve kişilerin sosyal medya hesaplarından alarak kendi sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptığını ve asla ve asla şov amaçlı bir çabasının olmadığını açıkladı. 


Ankara Düzceliler Dernek Başkanı Semih Kıbrıs, bu yaşanılan hayati süreci sosyal medya hesabında şöyle açıkladı;  "Bu hayati önemli sürecte Corona mikrobunun ölümcül  tehlikesinin kesinleştiği ilk günlerde maskeler gerçekten Türkiye'de ve hatta Dünyada bulunamaz durumda idi. Ancak aradan 2 - 3 ay gibi zaman geçince vatandaşların Maske bulamaıyoruz , maske yok vb. cümleler Düzce'nin öz evladı olarak benim içimi acıtıyor ve son derecede üzüyordu. Altı üstü 24 kuruşluk 3 katlı lastikli basit ama olmazsa olmazlardan, hayatî önemde hijyenik bir bez maskeydi.

Önceden 3 , 4 kez teşebbüs ettim ama her defasında kendi kendime durumdan vazife çıkarmak şık olmaz, etik olmaz, çalışkan, elinden gelenin en iyisini yapan ,il, İlçe yöneticilerimizi sanki aciz durumuma mı düşürürüm dedim ve benimde dışımda bazı sebeplerle hatta engellemelerle karşılaşınca maske tedarik edip dağıtma düşüncemden vazgeçtim. Yukarıda zikrettiğim gibi aradan 3 ay geçip Düzce'mizde yalan bile olsa, abartılı bile olsa maske denmesi üzerine artık birşeyler yapmam gerektiğini ortaya koydum.

Önce Ankara'nın 4. büyük metropol ilçesi Mamak Belediye Başkanı Sayın Murat Köse ve sonra Ankara'nın en büyük ilçesi Keçiören Belediye Başkanı Sayın Turgut Altınok beylere durumu aktardım. Biz bize yeteriz çerçevesinde maske konusunda destek vereceklerini bildirdiler.  Aynı gün her iki belediyeden hediye olarak ve kendi imkanlarımla da imalatçıdan satın alarak maskelerle Düzce'mize geldim. Hiyerarşik düzenle önce Sayın Valimiz Dr.Zülkif Dağlı , sonra sayın eski Bakan yeni Belediye Başkanımız Dr.Faruk Özlü Bey'e ve devamında İl Emniyet Müdürümüze bizzat giderek konuyu ve maske dağıtacağımı anlattım  ve ilettim.

İl Jandarma komutanımiza da gittim fakat sayın komutanımla görüşemedim. Maskeleri ayırimsı herkese şov yapmadan dağıtmaya başladım. Vatandaşlar haricinde kurumsal olarak önce Kaynaşlı Belediye Başkanımız Birol Şahin başkana, daha sonra Yığılca Belediye Başkanı Sayın Rasim Çam Bey'e giderek durumu izah ederek maske desteğinde bulundum" şeklinde oldu.


Akabinde ise yapmış olduğu diğer paylaşımlarında ise biraz sitemkar bir mesaj yazarak kendisinin Ak Partili olup neden Ak Partili Belediyelere maske dağıtımı yapmayıp diğer partili Belediyelere maske dağıtımı yaptığını sorgulayan ve eleştirenlere de bir mersaj yazarak paylaşımda bulundu.

Ankara Düzceliler Dernek Başkanı Semih Kıbrıs yapmış olduğu sitemkar paylaşımda ise de şöyle açıklık getirdi;  "Bu açıklamayı ve duyuruyu sizlere yapma sebebim işte tam da bu nokta da. "Niye AK partili biri olarak Ak Partili olmayan belediyelere maske desteğinde bulunmuşum.!.?.!.? Yığılca ve Kaynaşlı Amerika'nın, İsrail'in ve hatta şer odaklı vatan hainlerinin bulunduğu pensilvanya'nın birer ilçeleri mi.? Bu güzide ilçeler yeryüzü cenneti Düzce'mizin ilçeleri bu güzel iki ilçemize zerre kadar desteğim olduysa ne mutlu bana , gurur duyar Şeref duyarım. Dolayısıyla buradan tekrar duyuruyorum Düzce'nin bir evladı olarak içim içime sığmadı çorbada tuzum olsun BİZBİZE YETERİZ anlamın da tamamen HALİSANE yaptığım bir çalışmadır. Özverili, herşeyin en iyisine layık 8 İlçe 2 Beldeden teşkil DÜZCE'MİZE bu hassas süreçte hayatî süreçte yardımcı olabilmek hepimizin aslî görevidir. Sevgiyle Saygıyla selamlıyor sağlık dolu günler diliyorum" dedi.


Ankara Düzceliler Dernek Başkanı Semih Kıbrıs'ın önümüzde ki günlerde de Düzce'de bir takım temaslar kuracağı ve maske dağıtımını partili partisiz ayrım etmeden, ihtiyacı olan tüm kesimlere dağıtmaya devam edeceğinin sinyallerini vererek kendisine ulaşarak maske isteyenlere Düzce'de bütün evlere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, meslek kuruluşlarına, pazar yerlerine, marketlere, ören yerlerine, yani her yere maske dağıtımı gerçekleştireceğini gelecek olan talepler içinde teslim ederek bir çalışma usulü benimsediğini belirtti.