TEKRAR EMİR GELDİ-KIYI KORUMA KANUNU’NA AYKIRI TÜM YAPILAR YIKILACAK

Akçakoca kamuoyunun  merak ettiği konuların başında gelen kıyı koruma kanununa aykırı  ruhsatsız  binaların  yıkılıp yıkılmayacağı konusunda  bakanlığın kesin talimatı olduğu bu nedenle kıyı koruma kanununa aykırı tüm yapıların yıkılacağı bilgisi edildi .

 

Konuyla ilgili bilgi edindiğimiz Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak “Biz talimat gereği başlattığımız yıkımları  esnafımız zarar görmesin diye sezon sonuna bırakma kararı almıştık. Ancak Düzce Valiliği’nin hem bize hem de kaymakamlığımıza gönderdiği Çevre Şehircilik Bakanlığı talimatının uygulanması için gönderdiği ikinci yazı sonucunda kıyı koruma kanunu aykırı olan binaların yıkılmasına başlayacağız” dedi.

Bu kararın çalışmalarının 2023’ün Ağustos ayında yapıldığı ve belediyeye bu konuda yıkılması yazısının yazıldığını belirten Başkan Albayrak “ Seçim döneminde doğal olarak bunlar yıkılmamış. Ancak seçimlerden sonra valiliğin  uyarısıyla biz yıkım çalışmalarına başladık.  Esnaftan gelen tepkiler üzerine onların zarar etmemesini düşünerek sezon sonuna ertelemiştik.  Ancak çevre şehircilik bakanlığı ve Düzce valiliği ertelenmesini uygun bulmayarak  yıkım kararının derhal uygulamasını isteyen  ikinci bir yazı gönderdiler.  Biz de buna dayanarak yıkmaya başlayacağız. Konu ile ilgili hak sahiplerine bildirilerimizi yapıyoruz . Gerekli boşaltımları yaptıktan  verilen süre dolduktan sonra yıkım çalışmalarına başlayacağız” dedi