TFF Kadınlar 1. Ligi Fikstürü Çekildi

TFF Kadınlar 1. Ligi Fikstürü, TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bulunan Orhan Saka Salonu'nda, tüm kulüplerin online olarak katılımıyla çekildi.

Kura çekimi öncesinde konuşma yapan TFF Amatör Futbol ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, "2024-2025 futbol sezonunun tüm kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum. Fikstür çekimimiz hayırlı uğurlu olsun. Kadınlar 1. Ligi, Türkiye'nin yükselen değeri kadın futbolu için çok önemli bir platform. Burada yer alan takımlarımız, kadın futbolunun gelişimi için ter döküyorlar, emek harcıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar diliyorum." diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Ural Aküzüm ve TFF Kadın Futbolu Maç Planlama ve Organizasyon Müdürü Zafer Şen, kura çekimini gerçekleştirdi. 17 takım, 9 ve 8'li, A ve B Grubu'na ayrıldı. Buna göre gruplar şu şekilde oluştu: 

A Grubu

Gazikentspor, Giresun Sanayispor, Birfen Koleji Hatay Defne Spor, Dudullu, Şırnak Belediyegücü Sportif Faaliyetler, Gölbaşı Belediye Spor Kulübü, Horozkent Spor Kulübü, Soma Zafer Spor ve Gençlik, Telsiz Spor

B Grubu

Kayseri Kadın Futbol Kulübü, Megapol Spor Kulübü, Sakarya Kadın Futbol Kulübü, Bitexen Adana İdmanyurduspor, Yüksekova Spor Kulübü, Bitexen 1207 Antalya Spor, Ataşehir Belediye Spor, Kocaeli Bayan Futbol Kulübü

TFF Kadınlar 1. Ligi'nde ilk devre 19-20 Ekim 2024 tarihinde oynanacak maçlarla başlayacak. 2-14 Aralık 2024 tarihleri arasında devre arası süreci yaşanacak. İkinci yarı, 14-15 Aralık 2024 tarihlerinde başlayacak ve 26 Ocak 2024 tarihinde son bulacak. 15 Şubat 2024 tarihinde Play-Off ve Play Out maçları başlayacak; 23 Mart 2024 tarihinde son bulacak. 7 Nisan 2024 tarihinde TFF Kadınlar 1. Ligi son bulacak. 

A Grubu ilk hafta maçları

Telsiz Spor - Gazikentspor
Horozkent Spor Kulübü - Gölbaşı Belediye Spor Kulübü
Dudullu - Birfen Koleji Hatay Defne Spor
Soma Zafer Spor ve Gençlik - Şırnak Belediyegücü
Giresun Sanayispor (BAY)

B Grubu ilk hafta maçları

Megapol Spor Kulübü - Sakarya Kadın Futbol Kulübü
Yüksekova Spor Kulübü - Bitexen Adana İdmanyurduspor
Kocaeli Bayan Futbol Kulübü - Bitexen 1207 Antalya Spor
Ataşehir Belediye Spor - Kayseri Kadın Futbol Kulübü

TFF Kadınlar 1. Ligi Fikstürü için tıklayınız