VALİ ZÜLKİF DAĞLI YIĞILCADA

Ziyarette Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit daire amirleri hazır bulundular.
İlk olarak Yığılca Anadolu İmam Hatip lisesi konferans salonunda muhtarlarında katılımı ile Yığılca'da yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili toplantı düzenlendi.  Toplantıda Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, yürütülen çalışmalardan bahsetti.  Sancaktutar, "Yaklaşık bir aydır ilçemizde yama programlarımız devam ediyor. Hava muhalefeti nedeni ile yavaşlasa da biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Kaymakamlık bünyesinde takip edilen iki projemiz var. Sarıkaya mağarası ile ilgili yüklenici firma geldi. Bir iki ay içerisinde de inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Diğer projemiz Yığılca Balköy projesi. Bu kapsamda bir bal köyü kurmak istiyoruz. Bu konuda da ödeneğimiz geldi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

 


Vali Zülkif Dağlı ise, "Biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. Yaklaşık iki ay önce bu ziyareti planlamıştık ancak başka bir program araya girince iptal etmek zorunda kaldık. Ancak o zaman gelseydik bu güzel ortamda toplanamayacaktık. Allah şükür binamız bitmiş. Duvarla ilgili sıkıntı varmış onu da yapacağız" dedi. 
Vali Dağlı konuşmasının devamında " Yolumuz ile ilgili önemli gelişmeler var. Yolumuzun ihalesi yapıldı. Yüklenici firma yakın bir zamanda şantiyesini kurarak çalışmaya başlayacak. Alaplı Yığılca yolu ile ilgili olarak şuanda ihale sürecine girdik. Kısa zamanda oda tamamlanacak.

Köylerimiz ile ilgili çöp sorunu var. İlimize 5 adet çöp toplama kamyonu geldi. Yığılca ve Akçakoca ilçemize büyük çöp kamyonu vereceğiz. Kamyonlar hazır gelip teslim alabilirler. 
Yedigöller yolumuz var. Bu yolun iyileştirilmesi noktasında Karayolları ile ilgili bir girişimimiz var. Şuan itibari ile bizlerde genişletme çalışmalarına başladık. 
Kocameşe mesire alanını turizme kazandırılması için bir çalışmamız olacak. 
Ay sonu itibari ile yama çalışmalarımızı bitireceğiz. Ayrıca Köydes'ten geçen yıl 5,5 Milyon lira bir ödenek gelmişti. Bu yıl Bakanımızın da gayretleri üç kat artarak 16,5Miyon lira oldu. Bu kaynağımızın ağırlığını asfaltımıza ayıracağız. Bu yıl asfalt yılı olacak" dedi.
Konuşmaların ardından söz alan muhtarlar elektrik, yol ve su konuları değindiler. 
Vali Dağlı, Aksaklar köyünde bulunan trafo eksikliğinin en kısa zamanda giderileceğini ifade etti. Ayrıca gurup suyu sıkıntısı çeken köylülerinde mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlatılacağını belirtti. Yol konusunda ise bu yıl büyük bir planlama olduğunu asfaltsız köy yolu bırakmayacaklarını ifade etti. 


Konuşmaların ardından Yığılca öğretmen evi ve kütüphaneyi ziyaret eden Vali Dağlı ve beraberindeki heyet buradan Yığılca Belediyesine geçti. Yığılca Belediyesini ziyaretin ardından Kocameşe mesire alanın inceleyen Vali Zülkif Dağlı daha sonra ilçeden ayrıldı. 

Ahmet Alkan