VALİLİLTEN AÇIKLAMA GELDİ

Yoksul ailelere bedelsiz kömür yardımı uygulaması, Bakanlar Kurulunun 24.11.2014 tarih ve 2014/7014 sayılı kararıyla uygun görülmüş olup, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da bu doğrultuda yardımlarını sürdürmektedir. 
Vakfımız tarafından yapılan kömür yardımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine” uygun olarak yapılmaktadır.
Muhtaç ailelere dağıtılmak için planlanan kömürün değerlerinin ilgili mevzuatta belirlenen kriterlere uygun olup olmadığı rutin olarak Valiliğimizce denetlenmekte olup, alınan numunelerin incelenmesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü tarafından yapılmaktadır. Şu ana kadar alınan numunelerle ilgili analiz raporuna göre; Vakfımız tarafından dağıtılan kömürlerin “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine” uygun olduğu anlaşıldığından; kömür dağıtımımız, muhtaç ailelerimizin yaklaşan kış mevsiminde mağdur olmamaları amacıyla devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.