YEMENİCİ’NİN "14 MART TIP BAYRAMI” MESAJI

Başkan Yemenici mesajında şu sözlere değindi “ Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür.

“Önce insan” anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşuludur. Sağlık hizmeti doğuştan kazanılmış temel bir insan hakkıdır.

Çalışmak, öğrenmek ve üretmek için sağlıklı olmak gerekir. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumlar ulaşabilir. Ülkemiz son yıllarda, sağlık alanında yapılan çalışmalar, verilen eğitim ve sahip olduğumuz teknolojik donanımla önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bugün doktorlarımız yaptıkları araştırmalar ve keşiflerle insanlığa yararlı ve dünya genelinde önemli başarılara imza atmışlardır. Bu vesileyle ; insanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımızın ve bütün sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.