2024'te 750 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti
2024'te 750 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti
2024'te 750 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti: Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bölgenin Lider Sağlık Kuruluşu Olmayı Sürdürüyor
2024'te 750 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti: Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bölgenin Lider Sağlık Kuruluşu Olmayı Sürdürüyor
Artan sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılamak adına sürekli kendisini yenileyen ve sağlık teknolojisini güncelleyerek nitelikli büyümesini ve gelişimini sürdüren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2024 yılında da bölgemizde ve ülkemizde tercih edilen sağlık kuruluşu oldu.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 2024 yılında yaklaşık 500 bin ayaktan, 32 bin yatan, 26 bin günübirlik ve 193 bin acil olmak üzere, toplamda ise 750 bini aşkın hastaya tedavi hizmeti verdi.
İl Dışından 160 Bin Hasta Başvurdu
Şehrimizden, bölgemizden ve ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi; başta Zonguldak, İstanbul, Sakarya, Bolu olmak üzere şehir dışından yaklaşık 160 bin başvuru aldı.
Teknolojik Yeniliklere Adaptasyonu ve Dijitalleşmeyle Hizmet Kapasitesi Arttırıldı
Artan ihtiyaçları karşılamak, Düzce’ye, bölgesine ve ülkemize daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak adına fiziki çalışmaların yanında, Düzce ilinde 3. Basamak Sağlık Hizmeti veren tek sağlık kuruluşu olan Hastanemiz; ileri teknoloji ve yetişmiş üstün insan gücü gerektiren alanlarda teşhis ve tedaviye yönelik sağlık hizmetleri sunuyor. Üstün teknolojiyle donanmış yapısı ile özellikli birim ve branşı bünyesinde bulunduran Hastanemiz, Batı Karadeniz Bölgesinde referans sağlık merkezi olma özelliği taşıyor.
Bir yılda 20 Binden Fazla Operasyon
En son teknolojinin kullanıldığı, modern donanımlı ameliyathanelerimizde bir yılda 20 bin 542 hastaya uzman öğretim üyeleri ve sağlık personellerimiz tarafından başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. 2024 yılında yaklaşık 1400 bebek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açtı.
Son teknoloji ürünlerinin gelişmeler ışığında en güncel uygulamaları hayata geçiren endoskopi ünitemizde ise 21 binden fazla endoskopi, kolonoskopi, ERCP ve bronkoskopi işlemi yapıldı. Bilgi teknolojileri altyapısı ve güçlü kadrosu ile bölgede öncü olmaya devam eden Kardiyoloji Ana bilim dalı bünyesindeki Anjiyografi Laboratuvarı’nda 4 bin 559 girişimsel işlem gerçekleştirildi.
Çocuk ve Erişkin Hastaların Kanser Tedavisinde Umut Oldu
Kanser tanısı almış olan hastaların takip ve tedavilerinin planlandığı Günübirlik Onkoloji Ünitemizde, 2024 yılında yaklaşık 20 bin hasta başvurdu. Erişkin hastalarının yanı sıra Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde açılan Çocuk Kemoterapi Ünitesi ile il dışı sevklerin önüne geçildi. Çocuklar için izole, sakin ve modern bir ortamda planlanan kemoterapi ünitesinde tüm solid tümörler ve lösemilerin tedavisi verilmeye başlandı.
7/24 Diyaliz Hizmeti
Yedi gün yirmi dört saat prensibiyle çalışan, hem düzenli kontrole gelen hastalara, hem yatan hastalara, hem de acile başvuran hastalara kesintisiz hizmet veren Diyaliz Ünitesi’nde ise 11 binden fazla işlem uygulandı.
Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi Hizmet Vermeye Devam Ediyor
Hematoloji, Nefroloji ve Nöroloji hastalıklarına hizmet veren ve bölgede daha önce olmayan Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi 2023 yılında ruhsatlandırarak hasta işlemlerine başladı. 7 gün 24 saat hizmet veren ünitede 2024 yılında yaklaşık 100 işlem gerçekleştirildi. Ayrıca merkez ruhsatı alma başarısı gösteren ünite, 2025 yılında yapılacak açılışla merkez olarak hizmet verecek.
Beyin Anjiyosu İle Doğru Tanı ve Tedavi
Hastanede beyindeki kan damarlarının çok detaylı, net ve doğru bir şekilde görüntülenmesine imkan sağlayan yöntemlerden biri olan beyin anjiyosu ile ilgili girişimsel işlemler yapılırken beyin kan damarlarındaki anormallikleri inceleyebilmek için uygulanan bu görüntüleme yöntemi hastalara doğru tanı koymanın yanında tedavi imkanı da sağlıyor.
Aritmi Merkezi Sağladığı Hizmetle Hastaların Memnuniyetini Kazandı
Birçok yeniliklerle birlikte 2023 yılında hizmete giren Aritmi Merkezi, acil servislere ve polikliniklere en sık başvuru sebeplerinden biri olan kalp ritim bozukluklarının tanısını, tespitini ve tedavisini sağlayan invazif tanı ve tedavi yöntemleri uygulamalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. 2024 yılında bine yakın muayene gerçekleştiren Merkez, hastaların sağlığına kavuşmasında önemli rol oynuyor.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2025 yılında da Düzce ve bölgesine daha kaliteli ve modern sağlık hizmetini vermeyi hedefliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.